Kórusok Éjszakája

Idén június 9-én lesz Budapest kulturális életének egyik különleges rendezvénye, az amatőr kórusok egyik ünnepe, a Kórusok Éjszakája. A Palotanegyed eldugott helyszínein csendülnek fel művek, majd a kórusok tucatjaival és a közönséggel együtt énekelve koronázzuk meg az estét. Aki valami rendkívülire vágyik, az most megtalálja.

Ünnepi Szenátus Ülés

Május 26-án, szombaton 10:00-tól a K épület aulájában közreműködünk a Szenátusi Ülésen, mely során doktorrá avatják egyik kórustagunkat is. Mindig lelkesen készülünk a fellépésekre, de most különös izgatottsággal folynak a próbák.

A következő próba

A szeptember 7-ei próba kivételesen elmarad, egyetemünk második oktatási hetén lesz a következő alkalom, a szokott helyen és időben, vagyis minden csütörtökön 18-20 óráig a KF46-ban.

Ez évben történt

A tavaszi félévben közreműködtünk egyetemünk Ünnepi Szenátusi Ülésén, több ízben szerepeltünk a Kórusok Éjszakáján. Nyáron kórushétvégét tartottunk intenzív szólampróbákkal, szeptember 1-én pedig az egyetemi Ünnepélyes Tanévnyitót színesítettük.
A legközelebbi fellépésünk az Országos Onkológiai Intézetben lesz, várhatóan október második felében, de ez még egyeztetés kérdése. Amint tisztázódtak a részletek, jelentkezünk.

fellépés: Dvorák - Requiem

Idén, az év vége felé közeledve két alkalommal is előadjuk Dvorák Requiem-jét:

  • Az első alkalom november 25-én, pénteken lesz este 19:00-tól, a XX. kerületben (Pesterzsébeten) a Szent Erzsébet templomban (Erzsébet tér 1.)

  • A második alkalom december 9-én, szintén pénteken és 19:00-tól, egyetemünk központi épületének aulájában (1111 Budapest Műegyetem rkp. 3.)

Szeretettel várunk mindenkit!

Az előadások mindkét alkalommal belépődíjmentesek.

fellépés: Schubert G dúr mise

Idén tavasszal Schubert G dúr miséjét 2 alkalommal is előadjuk.

  • Első alkalom május 8. vasárnap 10:00. Helyszín az Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia. (1046 Budapest Rákóczi tér 4-8.)
  • Második alkalom június 5., szintén vasárnap, de 19:00. Helyszín ez alkalommal a Hubay Jenő Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola. (1153 Budapest Bocskai u. 70-78.)

 

Összefoglaló A Hang Világnapjáról

A Hang Világnapja alkalmából az énekhangokról és az akusztikáról tartottak előadásokat a BME-n. A programot zeneszámok színesítették.

„Rektorként különösen tudatában vagyok annak, hogy most a hang az első számú munkaeszközöm” – vélekedett Józsa János. A BME rektora nagyszerű kezdeményezésnek minősítette, hogy a hang világnapjának megünnepléséhez a Műegyetem is csatlakozott.

A teljes cikk az egyetem honlapján olvasható:
http://www.bme.hu/hirek/20160420/Miszterium_es_technika_egysege

Pages