Meghívás Verdi Requiemjének közös éneklésére


Kedves volt és jelenlegi Műegyetemi Kórus dalostársunk!

A Műegyetemi Zenekarral közösen ezen az őszön Verdi Requiemjét fogjuk előadni!

Előadások:
2006. október 22. 19 óra Szent Imre templom (Villányi út, Feneketlen tó)
2006. november 5. 19 óra BME Aula
(hivatalos egyetemi hangverseny a forradalom emlékére)
2006. november 11. 19. óra Törökbálint, Művelődési Központ Színházterme
2006. november 13. 19.30 ZENEAKADÉMIA

Vezényelni fiatal barátunk Köteles Géza fog, aki a zenekar karmestere!

A program aktualizálást, kibővülését főpróba időpontokkal, stb. mindig fel fogjuk tenni honlapunkra: www.bme.hu/korus. A jegyekhez való hozzájutást is jelezni fogjuk időben. A műegyetemi hangverseny biztosan ingyenes lesz!

A nagy mű nagy kórust is igényel. Ezért várunk mindenkit szeptember első csütörtökjén a K. épület II. emelet 53-as előadójába 18 órára. (2006.09.07.) Ez lesz az első próba is egyben. Ott dől el az emlékeztető szólampróbák időpontja és a tanuló próbák időpontja is.

Természetesen ezen kívül lesznek próbák a karmesterrel, a zenekarral és a helyszíneken is lesznek főpróbák.

Hogy mindenkinek legyen kottája és az is kiderüljön, hogy mekkora létszám várható kérünk, jelentkezz be előzetesen Matin Tamásnál az éneklők listájára (matintom@web.de 06-30-627-6550)! A Peters zongorakivonatból fogunk dolgozni. (A kellő számú kotta előállítása miatt fénymásolási felajánlásokat is várunk)

Dobray Pista bácsi temetésével kapcsolatban sokan megkerestek minket. Volt aki nem tudott eljönni és olyan is akit mi nem értünk el értesítéseinkkel. Ezektől elnézést kérünk, de egyre több levél jön vissza nem kézbesítve. A már közel 800 nevet tartalmazó listát mindenki beleegyezése esetén tudjuk csak honlapunkra feltenni. Ez azonban nem lehetséges. Más úton azonban nem tudom hogyan lehetne a kérdőjeleket és már rossz címeket felkutatni. Talán erre lenne valakinek ötlete, vagy felajánlása?

Beszéltünk egy emlékhangversenyről is. Ennek műsorára vonatkozó javaslataitokat saját címeimre várom: G. Tatár Ágota, 1125 Budapest, Trencséni u. 31, fax: 202-4590, 06-20-466-4762. A darabokkal együtt talán alkalmi kórusokat is lehetne blokkonként képezni. Ezek nyilván korosztályi kórusok is lennének egyben. Majd kialakulna, kik tudnák ezeket összefogni. Talán forgószínpad jelleggel lehetne a számokat egymás után fűzni.

Ezt a hangversenyt — hogy színvonalas is legyen — 2007 első félévére javasoljuk tenni, mert ebben az őszi szemeszterben kicsit sűrűre sikeredett kórusunk programja. A próbákat február első csütörtökjén lehetne megkezdeni. Szintén a régi és az új kórustagok részvételével. A hangverseny időpontjával kapcsolatban még körülnézünk.

Jelenlegi kórustagjainknak levelező listánkon és a próbán ismételjük majd meg azt a sok és érdekes programot, amiről már tudnak azok akik május-júniusban is kitartóan voltak a próbákon (pl. nagy össz-kórusmuzsika, CD, stb.)

Kérjük, hogy ezt a levelet adjátok tovább azoknak, akik vélhetően nem rendelkeznek mail-címmel, illetve különösen a régi kórustagokat kérjük, hogy kórustársaikat kérdezzék meg, kaptak-e valamilyen módon ebből a levélből.

Viszont látásra mindenkivel! A kórustagok nevében és a jelenlegi vezetőség nevében is üdvözlünk mindenkit:

G. Tatár Ágota

Budapest, 2006. augusztus 5.