Kedves Barátunk!

Úgy, mint egy tekintélyes 50 éves kórus jelenlegi vezetősége, azért fiatalos lendületünkkel köszöntünk Benneteket az új évben! BUÉK!

Ismét egy évvel és sok élménnyel lettünk tapasztaltabbak és nem öregebbek! Hangunk is érett, közösségünk is terebélyesedett.

Az 50 éves jubileum kapcsán sok nagyon kedves visszajelzést kaptunk, hogy munkánk örömöt szerzett Nektek. Ennek nagyon örülünk. És köszönjük, hogy a nagy BME kórus Szellem ismét átjárhatta mindenki lelkét.

Pista bácsink jobban van. Már jártunk nála. Nagy tervei vannak. Majd hírt adunk róla.

Egy kis krónika hátra és előre:

2002.02.02-03. Rossini: Stabat Mater és Puccini: Messa di Gloria (Budapesti Akadémiai Kórustársasággal = BAK a Zeneakadémián, vezényelt Hollerung Gábor)

2002.03.02. BMGE Aula Tavaszi Műegyetemi Fesztivál. Előadtuk Schubert: Esz-dúr miséjét és Kodály: Budavári Te Deum-ját a karlsruhei St. Stephan templom kórusával, a Műegyetemi Zenekarral, vezényelt Bartal László.

2002. július. Mészáros Feri (tenor) megkapta a diplomáját!!! Énekeltünk neki. Más is megkapta! De az ő diplomaosztójukra nem volt hivatalos a kórus, de azért gratulálunk nekik is.

2002.07.19-20. Margitsziget: Vangelis-Tomsics R. 1492, Orff: Carmina Burana a BAK-val, vezényelt Hollerung Gábor.

2002. szeptemberi közreműködések, Himnuszok, Szózatok, köszöntők: ünnepélyes évnyitó, arany és sok értékes diploma kiosztása egész napos rendezvénysorozat keretén belül, a műszaki menedzserek diplomaosztója.

2002. szeptember, mint minden év eleje: a kórus újraalakulása, ki ment katonának, ki diplomázott le, és tért haza vidékre, ki lett doktorandusz, ki házasodott, ki vár kisbabát, és ki az aki most ment nyaralni, és ki jött, és ki maradt egyáltalán, és hol van a férfikar.

2002. november: 50 éves jubileum: hogy fogalma legyen mindenkinek róla: www.bme.hu/korus, és http://goliat.eik.bme.hu/~gabs/jubi2002.
A jubileumon kórusunknak adott támogatásokat köszönjük. A dokumentumok digitalizálása még folyik, változatlan cél a CD-re való gyűjtés, Ha kész gondoskodunk róla, hogy mindenki kapjon belőle, aki kér. Az ott készült csoportképek a web-lapon találhatók. Ha az adott fotó sorszámára hivatkozással még januárban telefonon kér belőle valaki, postázni fogjuk. A fotók sokszorosíthatók, mert cd-n szerzői joggal együtt megvásároltuk. A találkozón aktualizáltuk a mindenkori listát. Mármint azokat az adatokat, amiket tudtunk. Így kórustag kereső szolgálatot tudunk biztosítani, a lent megadott telefonszámokon és levelezési címeken. A farkasréti temetőben tapasztaltak nyomán megpróbáljuk felkutatni a lehetőségeket.

2002.11.24. Scheiber iskola: koncert.

2002.11.28. Stoczek utca, emléktábla avatáson való közreműködés egy maroknyi hős kórustaggal.

2002.11.29. Scheiber iskola: koncert válogatott legénységgel.

2002.11.30. SAP csarnok koncert: azzal, aki még élt és nem volt beteg sem.

2002.12.12. Karácsonyi hangverseny a csillaghegyi evangelikus templomban.

2002.12.19. KÓRUSKARÁCSONY, mint az év lecsengetése.

Következő félévi programunk:

2003. május 1-4 részt veszünk a pécsi kórusversenyen.

2003. május 27 vagy 28. Mátyás templom: egy amerikai egyetemi kórussal közös hangverseny. Közös és saját darabokkal. Erre mindenkit szeretettel várunk!

2003. június a karlsruhei Műszaki Egyetem 25 éves jubileumán veszünk rész, és koncertezünk Németországban.

Ezekre a programonkra várunk mindenkit, aki újra kedvet érez az énekléshez! A kórus ugyanis minden korosztályt képvisel, már most is!

Ezért:

Az idei adóbevalláskor – az elmúlt évekhez hasonlóan – lehetőség van arra, hogy személyi jövedelemadónk 1%-át valamilyen nemes célra ajánlhassuk fel. A SZJA 1%-át a Műegyetemi Kórus Egyesület számára is fel lehet ajánlani a Kórus működésének támogatása céljából.

Köszönjük mindenkinek, aki tavalyi felajánlásával segítette munkánkat. Név szerint az adatvédelmi törvény miatt nem ismerjük őket, de akkor is köszönjük! Ebben az évben összesen 257.413 Ft-ot kaptunk kézhez az ősz folyamán. Ezt az összeget a 2. féléves fent látható program megvalósítására fordítjuk.

Az 1 százalék felajánlásához egy, az adóbevallással együtt benyújtott „Rendelkező nyilatkozat”-ra van szükség, melyről egy kitöltött mintát mellékelünk. Az ily módon felajánlott összeget az APEH a Műegyetemi Kórus számára átutalja. Ez természetesen a felajánló részéről semmilyen költséggel nem jár.

Azok, akik maguk készítik adóbevallásukat, az APEH-től nyomtatványcsomagot kaptak, mely tartalmaz egy kitöltetlen nyilatkozatot és egy, az APEH-nek megcímzett borítékot. A nyilatkozatot a lezárt borítékban az adóbevallással együtt, azzal egy borítékban kell megküldeni az adóhivatalnak. A formanyomtatvány helyett használhatja a mellékelt, előre kitöltött nyilatkozatot is, melyen már fel van tüntetve a Műegyetemi Kórus Egyesület adószáma és neve.

Azok, akiknek a munkahelye készíti az adóbevallását, a nyilatkozatukat tartalmazó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal részére megcímzett borítékot előreláthatólag 2003. február 15-ig a munkáltatójuknak adhatják át (a bér- vagy adóügyi osztályon), aki azt az elszámolásról szóló adatszolgáltatással együtt továbbítja az adóhivatalnak.

FONTOS, hogy a nyilatkozaton a Kórus adószámát (19670168-1-43), a borítékon pedig az Ön nevét, lakcímét és az adóigazolványán található ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT pontosan tüntesse fel!

Ha akár a Kórus működésével, terveivel, akár a nyilatkozat kitöltésével kapcsolatban bármilyen információra, segítségre van szüksége, a Kórus vezetősége nevében szívesen áll rendelkezésére G. Tatár Ágota ügyvezető elnökhelyettes (mobil: 06-20-466-4762, otthon: 201-5202, este 11-ig, tataragota@mailbox.hu), és Fülöp Emese (mh.: 463-2964, email: fmse@hungary.org, otthon: 242-7072). A Műegyetemi Kórus is rendelkezik az egyetem szerverén saját honlappal. Címünk: http://www.bme.hu/korus. Postacímünk: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.

Kérjük, hogy amennyiben a Kórus részére ajánlja fel az 1%-ot, jelezze ezt nekünk is, ugyanis a támogatók kilétéről máshonnan nem szerezhetünk tudomást.

Amennyiben a kórus fellépéseiről rendszeresen szeretne tájékoztatót kapni, kérjük ezt is jelezze!

Köszönjük figyelmét és támogatását,
2003. január

Fülöp Emese
vezetőségi tag