Szeretsz Énekelni?

Szívesen énekelnél a magad és mások örömére is?

A sok „reál” között kikapcsolódnál egy kis „humánnal”?

Részt vennél egyetemi és külsős koncerteken, fellépéseken, akár külföldön is?

Valamelyik kérdésre igennel válaszoltál?

Csatlakozz hozzánk csütörtökönként 18:00-tól a K épület földszint 10-es termében.

Adó 1% 2022


Szervusztok!

Megjön a tavasz is talán, de ez a levél biztosan. Ismét eltelt egy vírus árnyékában leélt egy év. Már a 2. év! De azért maszkban, egymásra vigyázva létrejött decemberben a tervezett Puccini Angelica nővér koncert a BME K. ép. aulában. Sőt, egymás után három előadásban, hogy a vírus miatt korlátozott résztvevő szám ellenére minden érdeklődő meghallgathassa. A zenekar koncertfelvételt készíttetett, akit érdekel, írjon, és hozzá juttatjuk.

A kórustagok a koncerten remekül álcázták magukat az előadás alatt. Fityula és gallér a maszk mellett a lányokon. A fiúk a háttérben, a mellszobor tudós professzorok oltalmában énekeltek. Közben volt mozgás, szcenírozás. A fiatal szólisták pedig mindenki elismerését kivívták. A zenekarral és karnagyával, Erdélyi Dániellel megint nagyon jó volt együtt dolgozni.

Józsa János rektor úr jóvoltából 2021 január óta próbáink új helye: K. ép. fszt. 10. oktatóterem lett. De mire átköltöztünk oda a kottákkal pianínóstól kitört a következő covid hullám, és a 2021. februári költözés után csak augusztusban kezdődtek a kóruspróbák. Addig a terem üresen árválkodott. Nyár elején új rektorunk lett, Czigány Tibor úr személyében. Rektor úr kezdeményezésére 2022. májusában az egyetem rendezésében nagy Orff: Carmina Burana koncert lesz a MÜPÁ-ban! Hármas ünnep!

Minden információt megtaláltok a megújult kórus honlapon. https://korus.bme.hu/

Nagy terveinkhez kis bevétel párosul. Ezért ha tudod, kérlek támogass minket adód 1%-ával.

Adószámunk: 19670168-1-43

Várunk 2022. május 23-án remélhetően maszk nélküli koncertre! Ünnepeljük közösen kórusunk születésnapját! Előtte lesz egy nyilvános, ingyenes főpróba is a BME K.ép. aulában tervezetten május 20-án. Ezekről az időpontokról még küldünk meghívót mindenkinek! Mert minden változhat, a kórus, a világ és a koncertidőpontok is!

Figyeld a honlapot kedves Barátunk! Viszont látásra! Reméljük akkor már béke lesz!

Budapest, 2022.március 21.

G. Tatár Ágota, Petrovszki Judit a kórus nevében

2022. április 10.