Szeretsz Énekelni?

Szívesen énekelnél a magad és mások örömére is?

A sok „reál” között kikapcsolódnál egy kis „humánnal”?

Részt vennél egyetemi és külsős koncerteken, fellépéseken, akár külföldön is?

Valamelyik kérdésre igennel válaszoltál?

Csatlakozz hozzánk csütörtökönként 18:00-tól a K épület földszint 10-es termében.

Felhívás “keringőre” – 2022. május 23. MÜPA Orff Carmina – Énekelj velünk!


Kedves „Már régen nem járó”, „Sors által máshová vezérelt”, „Levelező”, „vírusszüneten tartózkodó”, “Családalapító” „Aktív de most nem látjuk”, és Aktív Kórustagok!

Nagyszabású többszörös jubileumi koncertre készülünk.

A BME 2021-22-es tanéve  az egyetem 240. tanéve!

Kórusunk elődje a Műegyetemi Dalárda 1869-ben alakult. De a történelmi viharok után 1952-3-ban újraalakult. Ez bizony minimum 70 év!

A Műegyetemi Szimfónikus Zenekar 2021-ben szerette volna megünnepelni 125 éves fennállását, de a vírus a tavalyi ünnepet elmosta.

Ezeket az évfordulókat a BME, a zenekar és a kórus közösen fogja megünnepelni. Rektor úr támogatásával 2022. május 23-án a MÜPA ad otthont az ünnepi koncertnek, ahol a zenekar és a kórusok közösen fogják előadni Orff Carmina Burana című „slágerét”. IGEN! EZT! ÉS OTT! GYERE, ünnepeljük  közösen  a kórusjubileumot!

Remélhetően a vírus kegyes lesz.

Erre az örömünnepre mindenkit várunk, aki szeretne velünk énekelni ! Persze a koncertre is minden családtagjával ismerősével együtt. De ez itt a dalosok toborzó levele.

Mit is kell tenned ennek érdekében?

Először is gondold át a következő próbaalternatívákat. A 2021- decemberi Puccini koncert is így jött össze. Nagy élmény volt! Vírushelyzetet messzemenően figyelembe vett, maszkos, online, „levelező”, daloló önálló otthoni tanulásra alkalmas szólamkottás, kiscsoportos, szabadban és nyitott ablaknál tartott próbákkal. Többszöri hősies halasztással. Minden résztvevő felelősségteljes magatartásával, az oltások felvételével.

Utána jelentkezz! Azt is írd meg, hogy énekelted-e már, vagy most fogod tanulni?

Vagy a honlapon (https://korus.bme.hu/ ) is látható korus.bme@gmail.com címen, vagy a tataragota@gmail.com címen. Esetleg kérdés-felelet: 06-20-466-4762 G. Tatár Ágota

Aztán valahogy oldd meg, hogy eljuss a most kezdődő próbákra. Szólampróbákkal fogjuk kezdeni, amiről ha jelentkezel, értesítést fogsz kapni. Utána összkarok, emlékeztető próbák azoknak, akik már énekelték. A szólam és összpróba időpontok a honlapon mindig frissülni fognak Egyenlőre első találkozónk 2022. január 20. csütörtök. BME K épület fszt. ( régi alagsor ) 10. terem. ( Az egyetem előtti parkoló 18 óráig fizetős! ) Illetve ez a törzshely csütörtökönként, akár szólampróba, akár összkar lesz. A Puccininál bevált próbaalternatívákkal. De összkarokra, az intenzív próbaidőszakra mindenkinek jönni kellene!

A vírus miatt minden eszközt bevet Vida Györgyi karnagyunk, hogy ha kell egyénileg is el tudd sajátítani az anyagot. Ne félj, csak ülj be a „hajónkba”. Lásd fenn a Puccini variációkat.

Bíztatásul írjuk meg azt is, hogy a háromszor is elhalasztott Puccini koncert 3 egymást követő aláadással decemberben sikeresen megrendezésre került! A BME K épület aulájában a vírus miatt korlátozott létszámú hallgatóság volt engedélyezve. Ezért volt 3 egymást követő előadás, két egymás utáni napon. Kemény erőpróba volt, de egyre nagyobb élménnyel a résztvevők részéről. Most is megcsináljuk! Gyere! Ünnepeljük együtt a Kórus jubileumát.

Budapest, 2022. január 18.

a kórus nevében G. Tatár Ágota és Petrovszki Judit 

2022. január 22.